2021-12-21 12:23:51• hírek • Bede Emőke

Nagykárolyban, Nagytarnán és Turcon is illegális bevándorlókra bukkantak a határrendészek

Hétfőn, hajnali 3 óra körül a nagykárolyi határőrök épp a város területén járőröztek, amikor kiszúrtak két gyanús személyt.

A két férfit feltartóztatták, majd mivel nem beszéltek románul, és azt sem tudták megmagyarázni, hogy mégis mit keresnek ott, az egyenruhások mindkét személyt bekísérték a határrendészet székhelyére. Mint kiderült, mindketten guineai állampolgárok, 35 évesek, és korábban már benyújtották menedékjogi kérelmüket a román hatóságok felé. Vallomásukban azt állították, hogy az éjszaka folyamán szerettek volna átszökni Magyarország területére, a végállomás pedig Nyugat-Európa lett volna. A határrendészet az ügyben illegális határátlépés kísérlete miatt bűnügyi nyomozást indított, a két férfit pedig átadták a Szatmár Megyei Bevándorlási Irodának.


Ezzel szinte egy időben Nagytarnán is kézre került három, jogtalan határátlépésre készülő külföldi állampolgár. A kihallgatás során kiderült, hogy ketten Afganisztánból érkeztek, harmadik társuk pedig bangladesi. Nem sokkal később, de ez alkalommal már Turc területén újabb két külföldire bukkantak a határrendészek, ők Afganisztánból és Pakisztánból érkeztek. A vizsgálat során mindannyian azt vallották, hogy Ukrajna felől léptek be Románia területére, s terveik szerint a schengeni övezetig meg sem álltak volna.


A hatóság ezekben az esetekben is bűnügyi nyomozást indított, az öt külföldit pedig átadták az ukrán kollégáknak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: